The Single Best Strategy To Use For χρονια κοπωση θεραπεια

Η πραγματικότητα είναι ότι δεν είμαστε φτιαγμένοι για καθιστική ζωή ούτε για ”πλαστικά γεύματα” . Τι είναι το ”Σύνδ... Διαβάστε περισσότερα... Το σύνδρομο της χρόνιας κόπωσης

Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ρομποτική Χειρουργική Ρομποτική Χειρουργική Ρομποτική χειρουργική Βουβωνοκήλης

Η ορμονική απορρύθμιση που απορρέει από τον υποθυρεοειδισμό προκαλεί σε αρκετές γυναίκες υποτονική σεξουαλική επιθυμία και δυσκολία στην επίτευξη και διατήρηση σεξουαλικής διέγερσης (εφύγρανση).

Η θεραπεία του ΣΕΕ βασίζεται στη φύση και τη βαρύτητα των συμπτωμάτων κάθε ατόμου καθώς και στην παρουσία της επίδρασης ψυχολογικών παραγόντων στην πορεία της νόσου.

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (μερικοί το αναφέρουν και σαν σπαστική κολίτιδα) είναι μία από τις συνήθεις καλοήθεις διαταραχές στο πεπτικό σύστημα που έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ευ ζην των ασθενών, χωρίς να απειλεί όμως τη ζωή τους.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κλινικά συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού είναι η κούραση (η κούραση εμφανίζεται και στον υπερθυρεοειδισμό αλλά οφείλεται σε μυϊκή αδυναμία). Οι υποθυρεοειδικοί είναι συνήθως νωθροί, νωχελικοί, εμφανίζουν υπνηλία και «βαριούνται να πάρουν τα πόδια τους». Δεν αντέχουν το κρύο. Δεν παχαίνουν ανάλογα με το φαγητό που καταναλώνουν ή αντίθετα αδυνατίζουν.

Ορισμένες αυτοάνοσες παθήσεις εκδηλώνονται όταν τα Β-λεμφοκύτταρα, τα οποία παράγουν αντισώματα, λανθασμένα «βλέπουν» τον ιστό του ασθενούς ως ξένο σώμα, ωθώντας όλο το ανοσοποιητικό σύστημα να στραφεί εναντίον του. Σήμερα, σε τέτοιες περιπτώσεις χορηγούνται θεραπείες γενικευμένης ανοσοκαταστολής (με φάρμακα όπως η ριτουξιμάμπη και η πρεδνιζόνη), οι οποίες συχνά αφήνουν τον ασθενή πιο ευάλωτο σε πιθανώς μοιραίες λοιμώξεις ή σε καρκίνους.

Σταδιακά, οι συμμετέχοντες αύξησαν τον αριθμό των θερμίδων ώστε να επανέλθει get more info σε κανονικά επίπεδα, αν και το σύνολο των θερμίδων παρέμεινε και πάλι χαμηλότερο (κατά ένα τρίτο) σε σύγκριση με τις θερμίδες που κατανάλωναν οι συμμετέχοντες πριν το ξεκίνημα της δοκιμής.

Γενετικοί, περιβαλλοντικοί και ψυχολογικοί παράγοντες φαίνεται να συμμετέχουν στη γένεσή της ενώ τα τελευταία χρόνια εξετάζεται και η σχέση του κοινωνικοοικονομικού επιπέδου με την ασθένεια. Συγκεκριμένα, αν και παλαιότερα το χαμηλό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο συνδεόταν με μικρότερο ποσοστό παχυσαρκίας (πιθανώς λόγω της έλλειψης τροφής), σήμερα φαίνεται να συμβαίνει το αντίστροφο.

Γράφει ο Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος Γ. Κ. Αναγνωστόπουλος

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Πρωτοποριακή θεραπεία για τα αυτοάνοσα νοσήματα

Η πίεση του αίματος πρέπει να μετριέται και στα δύο χέρια

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, θα βρείτε χρήσιμα άρθρα και βίντεο για το διαβήτη. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας πατώντας εδώ. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *